Retro lencsefőzelék füstölt oldalassal
Lencsefőzelék füstölt hússal a legjobb. Füstölt csülök, füstölt tarja a kedvenceim, most a disznóölésből megmaradt és lefagyasztott füstölt oldalassal is kipróbáltam, az eredmény ízre tökéletes, kinézetre pedig tisztára retro lencsefőzelék lett, füstölt oldalassal.
És hogy mitől retro lencsefőzelék a lencsefőzelék? Természetesen lisztes rántástól, hiszen a retro korszakban otthon és a menzán egyaránt klasszikus rántással készült szinte minden főzelék. A menzás lencsefőzelékben Uri Geller nélkül is megállt a kanalunk függőlegesen, viszont laktató volt. Ha a megfelelő mennyiségekkel arányokkal készül a lencsefőzelék, klasszikus rántással is nagyon finom. Íme a retro lencsefőzelék receptje:
Retro lencsefőzelék füstölt oldalassal hozzávalók:
- Füstölt oldalas 50 dkg
Lencsefőzelék hozzávalói:
-
- 40 dkg lencse
- 5 dkg liszt
- 1 evőkanál barna cukor
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- babérlevél
- só, bors, pirospaprika
- mustár
- citrom
- tejföl ízlés szerint
1.
Az egyszerű lencsefőzelék alapreceptjét a lencsefozelek.hu főoldalán megtalálod. Ha még sosem készítettél lencsefőzeléket, akkor olvasd el a lencsefőzelék készítése lépésről lépésére receptet, mert képekkel illusztráltuk és még egyszerűbben követhető az elkészítése.
A füstölt oldalast 1-2 órára vízbe áztatjuk úgy, hogy teljesen ellepje. Ezt követően leöntjük róla a vizet és alaposan átmossuk többször is folyó víz alatt, különben sós marad a hús és a főzőlé is.
2.
Az oldalast 2-es 3-as darabokra vágjuk a csontok mentén és vízzel feltesszük főni lassú tűzön. Kb. 55-60 perc elteltével villával megszúrjuk, ha megpuhult, készen van.
Hány főre
4-6
Elkészítés
főzési idő 1 óra
Kalória
?
Recept forrása
Saját