Retro lencsefőzelék füstölt oldalassal

Lencsefőzelék füstölt hússal a legjobb. Füstölt csülök, füstölt tarja a kedvenceim, most a disznóölésből megmaradt és lefagyasztott füstölt oldalassal is kipróbáltam, az eredmény ízre tökéletes, kinézetre pedig tisztára retro lencsefőzelék lett, füstölt oldalassal.

És hogy mitől retro lencsefőzelék a lencsefőzelék? Természetesen  lisztes rántástól, hiszen a retro korszakban otthon és a menzán egyaránt klasszikus rántással készült szinte minden főzelék. A menzás lencsefőzelékben Uri Geller nélkül is megállt a kanalunk függőlegesen, viszont laktató volt. Ha a megfelelő mennyiségekkel arányokkal készül a lencsefőzelék, klasszikus rántással is nagyon finom. Íme a retro lencsefőzelék receptje:

Retro lencsefőzelék füstölt oldalassal hozzávalók:

  • Füstölt oldalas 50 dkg

Lencsefőzelék hozzávalói:

    • 40 dkg lencse
    • 5 dkg liszt
    • 1 evőkanál barna cukor
    • 1 db vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • babérlevél
    • só, bors, pirospaprika
    • mustár
    • citrom
    • tejföl ízlés szerint

1.

Az egyszerű lencsefőzelék alapreceptjét a lencsefozelek.hu főoldalán megtalálod. Ha még sosem készítettél lencsefőzeléket, akkor olvasd el a lencsefőzelék készítése lépésről lépésére receptet, mert képekkel illusztráltuk és még egyszerűbben követhető az elkészítése.

A füstölt oldalast 1-2 órára vízbe áztatjuk úgy, hogy teljesen ellepje. Ezt követően leöntjük róla a vizet és alaposan átmossuk többször is folyó víz alatt, különben sós marad a hús és a főzőlé is.

2.

Az oldalast 2-es 3-as darabokra vágjuk a csontok mentén és vízzel feltesszük főni lassú tűzön. Kb. 55-60 perc elteltével villával megszúrjuk, ha megpuhult, készen van.

Hány főre

4-6

Elkészítés

főzési idő 1 óra

Kalória

?

Recept forrása

Saját