Spanyol sárga lencse leves mentával

Lencseleves szerintem a világon mindenhol készül. A lencse nem könnyű étel, mégis a mediterrán vidékeken is készítik, igaz, hogy a könnyebb krémleves változatokat kedvelik hűsítő fűszerezéssel. Ilyen a spanyol sárga lencse leves mentával.

Spanyol sárga lencse leves mentával

  • Sárga lencse 30 dkg
  • 2 db közepes szál sárgarépa
  • 2 ág szárzeller
  • 1 vöröshagyma
  • 1.5 l zölsdégleves
  • 1 ek. olivaolaj
  • 1 ek. friss aprított mentalevél
  • só, bors
  • elkészítése: marokkói tagine-ban vagy római tálban
  •  

1.

A lencsét szűrőkanálban hideg vízzel alaposan átmossuk. A zöldségeket meghámozzuk, kockára szeljük. Az egészet vízbe beáztatott agyagtálba (Tajinba / tagine-ba vagy római tálba) tesszük, hozzáöntjük a levest és az olivaolajat.

 

2.

A levest lefedve hideg sütőbe tesszük, majd 200 fokra állítjuk a sütőt és 50 percig főzzük, közben egyszer-kétszer megkeverjük. A kész levest pürésítjük, sóval borssal ízesítjük és tetejét megszórjuk mentával. Forrón tálaljuk!

Hány főre

4-6

Elkészítés

főzési idő 1 óra

Kalória

?

Recept forrása

Saját