Spanyol sárga lencse leves mentával
Lencseleves szerintem a világon mindenhol készül. A lencse nem könnyű étel, mégis a mediterrán vidékeken is készítik, igaz, hogy a könnyebb krémleves változatokat kedvelik hűsítő fűszerezéssel. Ilyen a spanyol sárga lencse leves mentával.
Spanyol sárga lencse leves mentával
- Sárga lencse 30 dkg
- 2 db közepes szál sárgarépa
- 2 ág szárzeller
- 1 vöröshagyma
- 1.5 l zölsdégleves
- 1 ek. olivaolaj
- 1 ek. friss aprított mentalevél
- só, bors
- elkészítése: marokkói tagine-ban vagy római tálban
1.
A lencsét szűrőkanálban hideg vízzel alaposan átmossuk. A zöldségeket meghámozzuk, kockára szeljük. Az egészet vízbe beáztatott agyagtálba (Tajinba / tagine-ba vagy római tálba) tesszük, hozzáöntjük a levest és az olivaolajat.
2.
A levest lefedve hideg sütőbe tesszük, majd 200 fokra állítjuk a sütőt és 50 percig főzzük, közben egyszer-kétszer megkeverjük. A kész levest pürésítjük, sóval borssal ízesítjük és tetejét megszórjuk mentával. Forrón tálaljuk!
Hány főre
4-6
Elkészítés
főzési idő 1 óra
Kalória
?
Recept forrása
Saját