Lencsekrém leves kolbász chipsszel
A klasszikus lencselevest fűszerekkel és kevés tejszínnel megbolondítva és leturmixolva igazán finom lencsekrém levest kapunk. Kimondottan jól illik hozzá levesbetétként a kolbász chips. Lencsekrém leves kolbász chipsszel receptje a következő:
Lencsekrém leves kolbász chipsszel
- 30 dkg lencse
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- babérlevél
- petrezselyem zöldje
- só, bors
- mustár
- tejszín ízlés szerint
- A kolbász chipszhez: 1 szál gyulai kolbász
1.
A lencsét szűrőkanálban hideg vízzel alaposan átmossuk és beáztatjuk legalább egy fél órára annyi vízben, hogy ellepje a lencsét. Közben a zöldségeket meghámozzuk, karikára szeljük. A hagymát és a petrezselymet apróra szeljük. A kolbász chipszhez a kolbászt vékonyra felkarikázzuk.
2.
Elsőként elkészítjük kolbász chipszet. Ehhez a felkarikázott kolbászt egy serpenyőbe tesszük, úgy, hogy a karikák ne legyenek egymáson és közepes lángon a kolbászok mindkét oldalát megpirítjuk (oldalanként 3-3 perc elég szokott lenni ahhoz, hogy a zsír kisüljön és a kolbász megpiruljon). Ezután a kész kolbász chipszeket papírtörlőre szedjük és félretesszük tálalásig.
3.
Egy közepes méretű fazékban a kolbászból kisült zsíron a hagymát a zöldségekkel megdinszteljük, majd rádobjuk a lencsét, sózzuk, borsozzuk és kevergetjük, hogy kicsit az egész megpuhuljon, majd felengedjük vízzel úgy hogy kb. 3 újjnyira ellepje a fazék tartalmát. Fedő alatt felforraljuk, majd forrás után lassú tűzön a fedőt enyhén félre tolva főzzük a levest kb. még 40 percig, amíg minden megpuhul a fazékban.
4.
A kész levesből a babérleveleket kihalásszuk és ez után turmixgéppel pürésítjük, ízlés szerint tejszínt adunk hozzá, sóval borssal után ízesítjük és tetejét megszórjuk petrezselyemmel. A lencsekrémlevest kolbász chipsszel, forrón tálaljuk!
Hány főre
4-6
Elkészítés
főzési idő 1 óra
Kalória
?
Recept forrása
Saját